Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Willem-Alexander en Máxima op streekbezoek in Zeeland

16 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagochtend bij strandpark De Zeeuwse Kust begonnen aan hun streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Tijdens het 5,5 uur durende streekbezoek doet het koningspaar zes Zeeuwse plaatsen aan: Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint Annaland en Tholen.

De kinderburgemeester van Schouwen-Duiveland, Stan van der Wekken en de jarige Danielle Capelle (10) mochten koningin Máxima een bloemetje aanbieden. De koning wilde weten of het kinderburgemeesterschap goed ging, terwijl Máxima de kleuren van haar jurk besprak met Danielle. Daarna ging het gezelschap naar binnen voor het eerste onderdeel van het volgestouwde programma.

ANP-63506803.jpg

Bij het bezoek worden zoals gebruikelijk tal van onderwerpen aangesneden en in sneltreinvaart behandeld. Van de ontwikkeling van het toerisme en de mogelijkheden die duurzame energie bieden in het als vakantieoord bekend staande Renesse, tot het gedrag van de watersporter en criminaliteit op het water bij de vaartocht en de gevolgen van de klimaatverandering voor de landbouw bij de stop in Sint Philipsland. Op Tholen staat de nieuwe bedrijvigheid centraal.

Glamping

Het is het tweede streekbezoek dat Willem-Alexander sinds zijn troonsbestijging aan Zeeland brengt. Drie jaar geleden bezocht hij samen met Máxima Zeeuws-Vlaanderen, waar hij toen voor het eerst leerde over 'glamping': glamoureus kamperen. Die kennis komt dinsdag goed van pas want één van de gesprekken in Renesse vindt plaats in een 'glamping tent'.

Hier aan de kust

In Kerkwerve voeren de koning en koningin gesprekken in het toepasselijke 'Hof van Alexander' met het thema "Hier aan kust, de Zeeuwse kust". Na afloop krijgt Máxima tekeningen aangeboden van jonge fans.

Ban Ki-moon

Het koningspaar heeft geen tijd om het bezoek aan Zeeland lang te laten uitlopen. Dinsdagavond komt de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon met zijn vrouw op audiëntie op Paleis Noordeinde.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--