Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar gaat in juni samen op werkbezoek naar dít land

7 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan in juni samen op werkbezoek. Niets bijzonders aan, denk je misschien. Ware het niet dat het werkbezoek meerdere dagen duurt én op een ander continent plaatsvindt. Nieuwsgierig waar het koninklijk paar heengaat? Lees dan snel verder!

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen in juni een gezamenlijk een werkbezoek aan de staten Georgia en New York in de Verenigde Staten. Het bezoek vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 juni 2024. Het koninklijk paar doet de steden Atlanta en Savannah in de staat Georgia aan en bezoekt de steden Albany en New York City in de staat New York.

Koninklijk paar samen naar de Verenigde Staten

Het komende werkbezoek gaat over de bilaterale relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Ook de economische betrekkingen met de staten Georgia en New York worden volgens de RVD tijdens het bezoek besproken.

Lees verder onder de foto.

Staatsbezoek Zuid-Afrika Kaapstad
Koning Willem-Alexander met koningin Máxima.

Geen onbekend terrein

The Big Apple is geen vreemd gebied voor de koningin. Voor haar werkzaamheden als speciaal pleitbezorger voor de Verenigde Naties is koningin Máxima namelijk regelmatig in New York. In deze stad heeft Máxima tevens een tijd gewoond voordat ze zich verloofde met de toen nog kroonprins Willem-Alexander. Hier lees je meer over het leven van Máxima voordat ze prinses werd. Misschien loopt het koninklijk paar nog wat familieleden tegen het lijf tijdens hun bezoek. Hun nichtje gravin Eloise en achternicht Isabella van Vollenhoven gaan namelijk allebei stage lopen in de grote Amerikaanse stad.

Maxima new York jong
Máxima in New York eind jaren negentig.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--