Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar en prinses Beatrix zullen zich laten inenten

6 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zullen zich, wanneer ze aan de beurt zijn, zeker laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag desgevraagd bevestigd aan het ANP. Over het inenten zelf zullen geen mededelingen worden gedaan.

Koninklijk_bericht_vaccinaties.jpg

Het koningspaar heeft woensdagochtend verheugd gereageerd op de eerste vaccinaties in Nederland. "De start van de vaccinaties is een keerpunt dat hoop geeft op een uitweg uit deze crisis. Veel dank aan iedereen die hieraan meewerkt! Nu is het van belang om samen vol te houden", lieten Willem-Alexander en Máxima weten in een bericht dat werd gedeeld op sociale media.

Lees hieronder verder.

De coronacrisis stond woensdag ook centraal bij een digitaal werkbezoek dat de koning bracht aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Dat had hij in maart 2020 ook al bezocht, maar toen nog fysiek. Met dezelfde mensen als toen sprak Willem-Alexander onder meer over de overeenkomsten en verschillen tussen de eerste en de tweede golf en de voorbereidingen voor het vaccineren.

Buitenlandse royals

De Oranjes kiezen een middenweg tussen de standpunten van het Britse en Deense koningshuis. Buckingham Palace maakte namens koningin Elizabeth (94) bekend dat vaccineren of niet een privézaak was, waarover niets bekend zou worden gemaakt. Het Deense hof maakte begin deze week juist officieel bekend dat koningin Margrethe (80) zich had laten inenten.

In de Golfstaten gingen de koningshuizen nog een stap verder. Zo werden emir Tamim van Qatar en kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië gefilmd terwijl ze een prik kregen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--