Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijk gezin geniet van Friese zeilvakantie

10 juni 2019 · Leestijd 2 min

Het koninklijk gezin heeft het vrije pinksterweekend gebruikt voor een vaar- en zeiltocht met De Groene Draeck door Friesland. Koning Willem-Alexander werd zondag onder meer gespot en gefotografeerd in Hindeloopen en Koudum, waar de lemsteraak die prinses Beatrix in 1956 cadeau kreeg voor haar achttiende verjaardag lag afgemeerd.

Zaterdag meldde het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker al dat het koninklijk gezin er een privébezoek had gebracht. Het planetarium veronderstelde dat het uitstapje was geïnspireerd door een streekbezoek enkele jaren eerder.

De prinsessen hebben de komende week een aantal dagen thuis het rijk alleen wanneer Willem-Alexander en Máxima een driedaags staatsbezoek brengen aan Ierland. President Michael D. Higgins zal het koningspaar woensdagochtend verwelkomen bij het presidentieel paleis in Dublin. Het is de tweede keer dat een Nederlands staatshoofd Ierland bezoekt. Koningin Beatrix was in 1990 de eerste die er op staatsbezoek ging.

Begin volgende week gaat het koningspaar ook naar Engeland, waar koning Willem-Alexander maandag in Windsor wordt geïnstalleerd in de Orde van de Kousenband. Een dag later zijn Willem-Alexander en Máxima te gast bij de paardenraces van Royal Ascot.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--