Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie deelt privéfoto Elizabeth na uitvaart

20 september 2022 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie heeft maandag op sociale media een tot nu toe onbekende foto van koningin Elizabeth op de heide geplaatst. Bij de foto staat de tekst: "May flights of Angels sing thee to thy rest - in liefdevolle herinnering aan Hare Majesteit De Koningin (1926-2022)."

De quote werd eerder ook uitgesproken door koning Charles III, tijdens zijn eerste toespraak na het overlijden van zijn moeder. Het is een referentie aan het wereldberoemde toneelstuk Hamlet van de Britse schrijver William Shakespeare.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Elizabeth is maandagavond bijgezet in de King George VI Memorial Chapel in Windsor. Ze ligt in de crypte waar ook haar man prins Philip, die vorig jaar overleed, haar ouders en haar zus Margaret liggen. Na de bijzetting deelde de koninklijke familie een foto van Elizabeth samen met haar ouders, zus en haar geliefde Philip.

Elizabeth was de laatste overlevende van het gezin. Haar echtgenoot stierf vorig jaar, haar zus Margaret en de koningin-moeder stierven in 2002 en koning George VI stierf al in 1952. De toen 25-jarige Elizabeth volgde haar vader op en vierde enkele maanden geleden haar 70-jarig troonjubileum.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maandag namen Groot-Brittannië en de wereld afscheid van de vorstin met bijeenkomsten in Westminster Abbey voor 2.200 gasten, een rijtoer met de kist van Londen naar Windsor en een kleinere herdenkingsdienst in St George's Chapel. De periode van nationale rouw eindigde maandag aan het eind van de dag officieel. De Britse koninklijke familie houdt de periode van rouw nog wat langer aan. Bij hen geldt die tot zeven dagen na de uitvaart. 

Lees hier alles over de dag van de uitvaart.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--