Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie doet mee aan NLDoet

20 maart 2015 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie heeft vrijdagochtend met acht 'man' sterk de handen uit de mouwen gestoken op de jaarlijkse actiedag NLdoet.

De vrouwelijke bewoners van verpleeghuis Norschoten in Barneveld werden vrijdagochtend verwend door prinses Annette. Ze was de spil in de beautysalon waar ze de handen verzorgde van de ouderen. Prinses Annette hanteerde de nagelvijl en de nagellak voor wat zij een verwenmomentje voor de bewoonsters noemde. Haar man prins Bernhard hield zich samen zijn jongere broer Floris en Tjalling ten Cate bezig met koersbal en het schoonmaken van het terras.

Prinses Aimée legde samen met enkele leerlingen van de Barneveldse VMBO-school De Meerwaarde de eerste hand aan een bloemen- en kruidentuin achter verpleeghuis Norschoten. De prinses plantte geduldig op haar knieën piepjonge buxusplantjes, in dezelfde tuin als waar prinses Beatrix de plantenkas schoonmaakte.

Prins Maurits en prinses Marilène hebben in het Vondelpark in Amsterdam meegeholpen met werkzaamheden in het Rosarium, dat door vrijwilligers wordt opgeknapt. Maurits is beschermheer van de Stichting Hart voor het Vondelpark.

Dit jaar doen 300.000 vrijwilligers mee. Ze gaan vrijdag en zaterdag aan de slag met in totaal 7600 klussen. Het Oranje Fonds breng met NLdoet vrijwilligerswerk onder de aandacht. Met de actie wil het Oranje Fonds aantonen hoe belangrijk en leuk vrijwilligerswerk is.

Bekijk de foto's

prins-Bernhard-doet-koersbal.jpg
prins-Floris-en-Tjalling-kijken-bij-koersbal.jpg
prinses-Aimee-aan-het-tuinieren.jpg
prinses-Beatrix-tijdens-NLdoet.jpg
prinses-Beatrix-lapt-ramen.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--