Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie Dubai: "Latifa maakt het goed"

20 februari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Latifa al-Maktoum maakt het goed en wordt thuis verzorgd. Dat laat althans de koninklijke familie van Dubai vrijdag weten in een verklaring aan onder meer de BBC. Ook wordt ontkend dat de prinses door haar vader, de emir van Dubai, wordt gegijzeld zoals zij zelf beweert in een dinsdag uitgelekte video.

"Ze wordt steeds beter en we hebben hoop dat ze wanneer de tijd rijp is, terugkeert in het publieke leven", luidt de verklaring van het hof. "In reactie op alle berichten in de media over Latifa willen we iedereen die bezorgd was om haar welzijn bedanken, hoewel de verhalen absoluut niet laten zien hoe de situatie werkelijk is."

De Verenigde Naties hadden de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat de 35-jarige prinses, waar al jarenlang niets van is vernomen, nog leeft. Haar vrienden hadden de VN verzocht aandacht aan de zaak te besteden.

In de video's, die de prinses stiekem voor haar vrienden zou hebben opgenomen, vertelde Latifa onder meer dat ze tegen haar wil werd vastgehouden en vreest voor haar leven.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--