Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke familie haalt herinneringen op aan Philip in documentaire

22 september 2021 · Leestijd 2 min

Er komen steeds meer beelden vrij van de documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers, die aanstaande woensdag bij de BBC te zien is. In deze documentaire halen leden van het Britse koningshuis herinneringen op aan de in april op 99-jarige leeftijd overleden echtgenoot van koningin Elizabeth. De film, die een uur duurt, is om 22.00 uur Nederlandse tijd te zien bij BBC One.

Maandag werd op de onlinekanalen van het koningshuis een nieuw clipje gedeeld waarin prins Charles vertelt over zijn vader. "Mijn vader was geweldig in het organiseren van gekke spelletjes", herinnert zich de 72-jarige Charles. "Het leuke aan het hebben van jonge ouders is dat je elkaar achterna kan zitten, al dat soort gekke dingen."

Te zien is hoe de kleine Charles op een driewieler in de vorm van een tractor op het bordes van hun huis achter zijn vader aantrapt. Philip zelf rijdt op een normale kleine driewieler en zit op zijn beurt prinses Anne achterna, het jongere zusje van Charles, die op hetzelfde vervoersmiddel rijdt. Een jonge koningin Elizabeth holt achter het gezelschap aan.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--