Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke primeur: prinses Margarita ontwerpt Oranjevaasje

13 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Margarita heeft voor Royal Leerdam Crystal een Oranjevaasje ontworpen. Dit exemplaar herinnert aan de bevrijding van Zuid-Nederland, die bijna 75 jaar geleden begon. Het is een bijzondere mijlpaal, want het is het eerste vaasje dat is ontworpen door een lid van de koninklijke familie.

Sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen. Dit keer ging dat in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Inspiratie

Prinses Margarita, de dochter van prinses Irene, liet zich voor het ontwerp inspireren door de natuur. De beweging in het vaasje is geïnspireerd op vogels die opstijgen vanaf het wateroppervlak de lucht in.

Het vaasje komt eind deze maand in een oplage van 500 exemplaren uit. Het eerste exemplaar wordt aan het Koninklijk Huis uitgereikt.

Margarita, die actief is als ontwerpster van sieraden, gaat nog een tweede vaasje maken. Dat Oranjevaasje verschijnt volgend jaar ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de bevrijding van het hele land.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--