Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke selfie! Zo gaat Máxima Blue Monday te lijf!

17 januari 2022 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima is Blue Monday, de dag die wordt beschouwd als de meest deprimerende van het jaar, begonnen met een stevige wandeling. De koningin trok er maandag al vroeg op uit met Mambo, zo is te zien op een foto die het Koninklijk Huis via Instagram heeft gedeeld.

"Bewegen is goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid, zeker als dat buiten kan", schrijft de koningin bij een selfie in het bos. "Vandaag, op Blue Monday, maak ik een flinke wandeling. Jij ook?"

De derde maandag van januari wordt ook wel Blue Monday genoemd, omdat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Dit zou komen doordat goede voornemens zijn mislukt en de vakanties nog ver weg lijken. Daarnaast is het nog lang donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Op Blue Monday wordt vaak extra aandacht gevraagd voor mentale gezondheid.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bij de post wordt ook MIND genoemd, een organisatie die psychische gezondheid wil bevorderen. De organisatie geeft informatie over mentale problemen, doet daar onderzoek naar en helpt mensen door middel van de hulplijn MIND Korrelatie.

Begin juni zei de koningin dat ze zich de komende tien jaar extra wil inzetten voor projecten die zich bezighouden met mentale gezondheid. Ter ere van Máxima's vijftigste verjaardag is het Oranje Fonds, waar Máxima en koning Willem-Alexander beschermpaar van is, een samenwerking gestart met MIND. In het gezamenlijke programma Herstel dichtbij krijgen tachtig zelfregie- en herstelinitiatieven drie jaar lang ondersteuning, zodat iedereen die daar behoefte aan heeft dicht bij huis hulp kan krijgen om weer mee te doen in de samenleving.

Maak contact

Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla laten Blue Monday niet onopgemerkt voorbijgaan. Via hun gezamenlijke Twitteraccount hebben zij mensen opgeroepen om maandag contact op te nemen met vrienden, familieleden of collega's. 

"Neem vandaag nog contact op, maak een praatje en drink een kopje thee met familie, vrienden of collega's voor #BrewMonday!", schrijven Charles en Camilla. Met Brew Monday wordt de actie bedoeld om op Blue Monday een kopje thee te drinken met een vriend, familielid of kennis. "Iemand die je kent voelt zich misschien eenzaam en heeft extra steun nodig."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--