Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Frederik blijft nog even in Zwitserland

7 januari 2020 · Leestijd 2 min

De vier kinderen van het Deense kroonprinselijk paar hoeven de eerste weken van hun verblijf in Zwitserland hun vader, kroonprins Frederik, nog niet veel te missen.

Terwijl de prinsen Christian en Vincent en de prinsessen Isabella en Josephine vanaf maandag naar de internationale school Lemania-Verbier gaan, moet Frederik honderd kilometer verderop zijn in Lausanne. Daar beginnen donderdag de 3e Winter Olympische Jeugdspelen, die tot 22 januari worden gehouden.

Volgens opgave van het Deense koningshuis verblijft Frederik, in zijn functie als lid van het Internationaal Olympisch Comité, al die tijd in Zwitserland. Dat betekent dat koningin Margrethe (79) er praktisch alleen voor staat. Alleen haar zus prinses Benedikte is er om haar te helpen want jongste zoon prins Joachim woont met zijn vrouw Marie en hun twee kinderen voor een jaar in Frankrijk.

Kroonprinses Mary blijft tot eind maart met de vier kinderen in Verbier, waar ze internationale ervaring opdoen en aan hun taalkennis kunnen werken. Dat betekent dat Mary en de kroost net op tijd terug zijn voor de viering van de 80e verjaardag van koningin Margrethe op 16 april. De Deense posterijen hebben daar al een voorschot op genomen door een speciaal postzegelvel uit te geven met vijf zegels met daarop de aanstaande jarige.

Koningin Margrethe mocht voor de afbeelding op vier daarvan zelf een belangrijk moment uit haar leven uitkiezen. Margrethe selecteerde een jeugdfoto met haar zusjes en vader koning Frederik IX, een huwelijksfoto, een foto met zoon Frederik als baby en een foto genomen bij haar eerste staatsbezoek als koningin. Daarnaast is er een postzegel met een recente foto van de koningin die volgende week 48 jaar op de troon zit.

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--