Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Frederik neemt afscheid

21 juli 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik van Denemarken neemt woensdag na twaalf jaar afscheid als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De oudste zoon van koningin Margrethe woont woensdagochtend digitaal zijn laatste algemene vergadering bij, in aanloop naar de Olympische Spelen.

"Zo is een belangrijk hoofdstuk van mijn leven bijna voorbij", schrijft Frederik bij een foto van zijn laptop op Instagram. De kroonprins zou eigenlijk naar Tokio vliegen voor de Olympische Spelen, maar mist deze omdat hij in nauw contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. "Hoewel ik helaas niet in de gelegenheid ben om fysiek aanwezig te zijn in Tokio, denk ik terug aan een spannende en leerzame periode met veel mooie ervaringen."

Lees verder na de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Frederik zal de Deense sporters wel thuis op afstand volgen. De kroonprins is trots op de prestatie die Denemarken al heeft neergezet tijdens het EK voetbal en de Tour de France. "Laten we hiermee doorgaan en medailles naar Denemarken halen."

Frederik maakte vorige maand bekend dat hij zou stoppen bij het IOC. De kroonprins, die sinds oktober 2009 lid was, wilde zijn taken eigenlijk vorig jaar al neerleggen maar besloot te blijven omdat de Spelen vorig jaar met een jaar werden verplaatst vanwege de coronapandemie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--