Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Haakon erkent moeilijke tijd voor ouderen

19 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon van Noorwegen kan zich goed voorstellen dat ouderen het zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Dat zei Haakon, die deze maand regent is terwijl zijn vader koning Harald herstelt van een hartoperatie, maandag tijdens de opening van een nieuw zorgcentrum in Trøndelag.

De kroonprins was uitgenodigd om het centrum voor senioren te openen en sprak de raad toe. "2020 is voor ons allemaal een bijzonder jaar geweest. En ik weet dat veel senioren het in deze periode bijzonder moeilijk hebben", aldus Haakon. "Ik denk dat we allemaal een beetje extra hebben gevoeld hoe veel het voor ons betekent om samen te zijn met degenen van wie we houden en om elkaar te ontmoeten."

De kroonprins is onder de indruk van hoe jong en oud zich staande houden tijdens de crisis. "Als dit voorbij is, gaan we elkaar weer knuffelen en zijn we samen met onze familie, in de koren en clubs. Ik denk dat we daar allemaal naar uitkijken."

Haakon vertelde dat het helaas nog even duurt voordat de situatie voorbij is. "We moeten voorzichtig en geduldig blijven. En dan kunnen we gezellig samenkomen en leuke momenten beleven - zoals het samen zijn hier vandaag."

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na de opening van het nieuwe zorgcentrum ging Haakon langs bij bedrijven die gebruikmaken van robotproducten. De bedrijven werken aan de ontwikkeling van robotproducten voor gebruik op het land en op zee, in de landbouw en bij de krijgsmacht.

De kroonprins mocht zelf ook even oefenen met zelfrijdende voertuigen. Zo testte Haakon een zelfrijdend rupsvoertuig. Ook kreeg hij een rondleiding aan boord van een hybride veerboot.

Kroonprins Haakon vervolgt dinsdag zijn bezoek aan Trøndelag. Hij gaat dan naar het voormalig concentratiekamp Falstad.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--