Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinselijk gezin deelt ervaringen coronacrisis op tv

4 april 2020 · Leestijd 2 min

Het gezin van kroonprins Frederik heeft op de Deense televisie hun ervaringen met de coronacrisis gedeeld. Ze deden dat zaterdagavond in het tv-programma 'Denemarken staat samen'.

Kroonprins Frederik opende de videoboodschap met de woorden: "Beste allemaal. De wereld ziet er vandaag anders uit dan een paar weken geleden. We missen allemaal ons normale dagelijkse leven."

In de video zijn prinses Josephine, prins Vincent, prins Christian en prinses Isabella te zien terwijl zij springen op een trampoline en aan het voetballen zijn in de tuin achter Paleis Amalienborg. "We zijn naar buiten gekomen voor een frisse neus. Het is de tweede week van thuisonderwijs en daarvoor moesten wij en de kinderen wel even omschakelen", zei kroonprinses Mary.

Ook de kinderen vertellen iets over hun ervaringen. Prins Christian (14) laat weten dat hij zijn vrienden en het sporten mist. Prinses Isabella beaamt dat: "Ik mis mijn vrienden, maar ik vind thuis les krijgen best leuk". Haar jongere broertje prins Vincent is het daar niet mee eens: "Ik vind het saai."

De ontroerende boodschap werd beëindigd door Frederik en Mary, die alle zorgmedewerkers in Denemarken bedankten. Daarna zei het gezin in koor: "Let op jezelf en let op elkaar."

Het kroonprinselijk gezin woont tijdens de coronacrisis in Paleis Amalienborg in het centrum van Kopenhagen. Ze verhuisden onlangs vanuit Zwitserland terug naar Denemarken.

Bron: ANP / Foto: Kongehuset.dk

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--