Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinselijk paar Albanië deelt eerste babyfoto's

2 november 2020 · Leestijd 3 min

Het kroonprinselijk paar van Albanië heeft vrijdag via sociale media bedankt voor de gelukwensen ter gelegenheid van de geboorte van hun eerste kind, prinses Geraldine. Voor het eerst deelden kroonprins Leka en zijn echtgenote Elia ook een foto van hun op 22 oktober geboren dochter. De opname is thuis gemaakt en toont de gelukkige ouders, met de baby in de armen van kroonprinses Elia. Het gezichtje van Geraldine is echter niet te zien.

Het paar dat in oktober 2016 in het huwelijk trad, schreef in een begeleidende boodschap dat het ouderschap een zegen is waarvan ze beiden elk moment genieten. De opnames van het gezin zijn thuis gemaakt, voor een enorm schilderij van het huwelijk van Leka's grootouders koning Zog en koningin Geraldine, naar wie de baby is vernoemd. Het eerste kind van Leka en echtgenote Elia werd geboren op de sterfdag van haar overgrootmoeder, die in 2002 overleed. "Voor ons was dat als een groet uit de wereld van de engelen", schreef Leka op sociale media.

"Als ouders wensen we met heel ons hart dat de kleine prinses Geraldine gezond opgroeit, dat haar hart met liefde gevuld zal zijn en dat het leven onze dochter zal strelen met zachtheid en tederheid", zo besloten Leka en Elia hun boodschap. Eén van degenen die meteen een 'like' gaven was Alina-Maria van Roemenië, de hoogzwangere echtgenote van Nicolae, de kleinzoon van de in 2017 overleden laatste koning Mihai. Zij verwacht hun eerste kind in november.

Gezichtje niet in beeld

Nieuwsgierigen zullen tot eind november moeten wachten alvorens een glimp op te vangen van het gezicht van de op 22 oktober geboren prinses Geraldine van Albanië. Bijgeloof in dit deel van Europa staat niet toe dat een baby wordt getoond voor hij of zij veertig dagen oud is. "Dat brengt ongeluk", legde vader kroonprins Leka zaterdag desgevraagd uit aan het ANP.

In de foto's is Geraldine in een deken was gewikkeld en op geen enkele opname is meer van haar te zien. Het bericht 'kroonprinselijk paar toont baby' werd dan ook becommentarieerd met 'kroonprinselijk paar toont dekentje'.

Kroonprins Leka gaf zaterdag op verzoek een toelichting. "Er zou een storm van kritiek over ons zijn losgebarsten als we Geraldine hadden getoond voor de veertig dagen zijn verstreken. Dat zou in Albanië niemand hebben begrepen. Dat is nu eenmaal het Zuidoost-Europese bijgeloof", aldus Leka.

Bron: ANP
Foto's: @princeleka

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--