Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary blikt terug op bewogen jaar

17 december 2020 · Leestijd 2 min

In een kerstboodschap op Instagram en haar website blikt de Deense kroonprinses Mary terug op het afgelopen jaar. Mary schrijft dat 2020 een uitdagend jaar is geweest voor veel mensen, maar dat mensen dit jaar ook extra zijn gaan beseffen hoe hard ze elkaar nodig hebben.

De echtgenote van kroonprins Frederik is beschermvrouwe van meerdere organisaties die opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. De naar haar vernoemde Mary Foundation zet zich in om sociale isolatie van mensen tegen te gaan. Een thema dat in een tijd waarin veel mensen eenzaam zijn volgens de prinses extra aandacht verdient.

Prinses Mary schrijft dat de stichting tijdens de coronacrisis alle zeilen bij heeft moeten zetten om de projecten op een alternatieve manier voort te zetten. Zo is er geëxperimenteerd met onlinecursussen en bijeenkomsten en is er tijdens de zomer een grote campagne gelanceerd om eenzaamheid bij jongeren te herkennen. Ook is er een jongerenpanel opgezet waarin naar manieren wordt gezocht om eenzaamheid tijdens de coronaperiode te bestrijden.

Mary wenst de Deense bevolking prettige feestdagen en schrijft dat het - juist nu - ook van belang is om dankbaar te zijn voor dingen die wel goed gaan. De prinses krijgt hoop van al die mensen die iets voor een ander hebben gedaan dit jaar en van mensen die de moed hebben om hulp te vragen. Mary schrijft dat ze zeker weet dat we samen door deze moeilijk tijd heenkomen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--