Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Mary trapt EK-voetbalactie af

1 juni 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary heeft dinsdag het startsein gegeven voor een speciale actie van de Mary Foundation rond het EK voetbal. Doel is om de Denen samen te laten genieten van de wedstrijden van het nationale team.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europees voetbalkampioenschap dat er duels in Denemarken worden gespeeld. Het gaat om de drie duels van de Denen zelf. Daarin zijn Finland, België en Rusland de tegenstanders.

De Mary Foundation roep alle Denen op rond de wedstrijden van het nationale elftal feesten te organiseren. In een videoboodschap op Instagram zegt Mary dat het na de lange tijd van sociale afstand tijd is om samen te genieten van een voetbalfeest. Volgens de kroonprinses zijn de feesten perfect om samen het nationale team aan te moedigen. In de video is Mary te zien in een leeg stadion. Ze trapt een bal weg.

Het organiseren van de ‘Fantastiska Fodboldfester’ past in de doelstelling van de Mary Foundation. De stichting zet zich in om eenzaamheid en sociale ongelijkheid tegen te gaan. Het eerste Deense voetbalfeest moet op 12 juni plaatsvinden. Dan speelt Denemarken tegen Finland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--