Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria en kinderen tussen de bijen

20 mei 2020 · Leestijd 2 min

Vandaag is het Wereld Bijendag en over de hele wereld wordt aandacht aan de bij geschonken. Zo ook in Zweden, daarom bracht kroonprinses Victoria samen met haar twee kinderen prinses Estelle en prins Oscar een bezoek aan de bijenkorven in Haga.

Tijdens het bezoek aan de bijenkorven leerden Victoria en haar kinderen over de bijen en waarom ze belangrijk zijn voor de biodiversiteit. In 2010 ontvingen Victoria en haar man prins Daniël een aantal korven die geplaatst werden in de Hagaparken. De bijenkorfgemeenschappen zijn sindsdien gegroeid van twee naar vier en in elke bijenkorf kunnen rond de zomer wel 60.000 bijen leven.

Lees verder onder de foto's.

Met de hulp van imker Lotta Fabricius Kristiansen, die verantwoordelijk is voor de bijenkorven in de Hagaparken, konden prinses Estelle en prins Oscar de koningin vinden in de korf. 

Rond de zomer wordt de eerste honing geoogst uit de kasten bij Haga. Tijdens een normaal jaar produceren de vier bijengemeenschappen een oogst van tussen de 80 en 100 kg honing. De honing wordt vervolgens verkocht in Slottsboden en de opbrengst gaat naar de stichting van het Victoria en Daniël, die werkt aan een goede gezondheid en een versterkte gemeenschap onder kinderen en jongeren in Zweden.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--