Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria en prins Daniel op pad voor Generation Pep

12 september 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria was vrijdag samen met haar man prins Daniel op pad voor Generation Pep. De royals hebben deze organisatie voor jongeren zelf opgericht om ze meer kansen te geven op een gezond en betekenisvol leven.

Gävle

Het bezoek begon in Gävle. Daar deden de royals mee aan een rondetafelgesprek onder leiding van oud-olympisch kampioene Carolina Klüft. De atlete is werkzaam bij Generation Pep. Tijdens het rondetafelgesprek, waaraan dertig mensen die met jongeren werken deelnamen, werd besproken wat de uitdagingen voor jeugd- en jongerenwerkers zijn als het gaat om de lichamelijke gezondheid van kinderen en jongeren.

Sandviken

In de middag namen Victoria en Daniel een kijkje bij Rapatac in Sandviken. Oprichters Moussa N'Diaye en Anna Podgorsek vertelden over de missie van Rapatac. De organisatie wil kinderen en jongeren goede omstandigheden bieden voor een veilige en zinvolle opvoeding. De kinderen bij Rapatac krijgen hulp bij hun huiswerk en mogen meedoen aan allerlei activiteiten waarbij ze allerlei skills kunnen opdoen waar ze later in hun leven profijt van hebben.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--