Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laatste dag Schotlandtour Britse royals in teken van groene vingers

27 mei 2021 · Leestijd 2 min

William en Catherine hebben donderdag de handen uit de mouwen gestoken in het Starbank Park in Edinburgh. Tijdens de laatste dag van hun rondreis door Schotland namen ze een kijkje bij Fields in Trust, een organisatie die zich inzet om de toegang tot groene ruimtes voor iedereen in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken.

Samen met een aantal kinderen en jongeren namen ze een schepje ter hand om verschillende zaden te planten. Die moeten uitgroeien tot zonnebloemen en struiken die goed zijn voor vlinders. William plantte in het park ook een aantal appelboompjes. De hertog van Cambridge is sinds 2013 voorzitter van Fields in Trust, nadat hij het stokje overnam van zijn vader, prins Charles.

William en Catherine hebben tijdens hun rondreis, die maandag begon, meerdere plaatsen en organisaties bezocht. Zo gingen ze onder meer langs bij Turning Point Scotland, een organisatie die zich onder meer inzet om mensen met mentale gezondheidsproblemen en daklozen te helpen. Ook namen ze een kijkje op de Orkney-eilanden.

Tennis

William en Catherine bezochten aansluitend ook nog een tennisproject voor jongeren.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--