Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laura Lopes: wie is de dochter van koningin Camilla?

17 juli 2023 · Leestijd 3 min

Over haar moeder koningin Camilla weten wij inmiddels al een hoop, maar wie is Laura Lopes nu zelf eigenlijk? En wat is eigenlijk haar rol nu haar moeder koningin van Groot-Brittannië is? We zetten alle informatie die wij kunnen vinden over Laura Lopes voor je op een rij.

Laura wordt geboren op 1 januari 1978. Het is voor Camilla en haar toenmalige man Andrew Parker Bowles het tweede kindje dat zij mogen verwelkomen. Na een zoon, Tom Parker-Bowles, wordt nu dus dochter Laura geboren. Ze groeide met haar broer op in Wiltshire in het zuidwesten van Engeland. Als jong meisje ging ze naar St. Mary's Shaftesbury, een katholieke kostschool voor meisjes die in 2020 haar deuren sloot. 

Laura Lopes
Laura bij het Cheltenham Festival.

Na deze vooropleiding gaat Laura studeren aan de Oxford Brookes University. Daar kiest ze, net als prinses Catherine, voor een studie in de richting kunstgeschiedenis en marketing. Kunst loopt als een rode draad door haar leven heen. Zo was ze in het begin manager van een kunstgalerie in Londen, maar runt ze nu al járen een eigen kunstgalerie. 

Laura trouwt in 2006 met 'haar' Harry

Laura trouwt in 2006 met Harry Lopes. Bij haar bruiloft zijn ook haar stiefbroers prins William en Harry aanwezig. De trouwjurk van Laura is overigens een lieve ode aan haar moeder Camilla. Ze droeg namelijk een jurk van Anna Valentine, een ontwerper die een jaar eerder al de bruidsjurk van Camilla ontwierp.  

Laura en Harry Lopes
Laura en Harry op hun trouwdag.
Laura Lopes en Andrew Parker Bowles
Laura en haar vader Andrew.

Harry Lopes is overigens geen onbekende in Groot-Brittannië. Hij is de kleinzoon van Massey Lopes, de tweede baron van Roborough. Harry erft dan ook op een dag Gnaton Hall in Devon en het Skelpick Estate in de Schotse Hooglanden. Maar dat is niet alles, hij was namelijk vroeger een model voor Calvin Klein. 

Eliza, Gus en Louis 

Het gelukkige stel krijgt samen drie kinderen: dochter Eliza (15) en de tweeling Gus en Louis (13). Dochter Eliza is zelfs bruidsmeisje geweest bij de bruiloft van prins William en prinses Catherine. Zonen Gus en Louis kregen met de kroning van koning Charles de eer om Page of Honour te zijn.

Laura Lopes bij de Britse koninklijke familie

Nadat haar moeder Camilla haar verloving met – toen nog – prins Charles had aangekondigd, stond Laura Lopes opeens in de schijnwerpers. Op die bruiloft maakte Laura haar debuut in de officiële koninklijke portretten en sindsdien wordt ze in de gaten gehouden door de pers.

Charles en Camilla bruiloft 2005
Bij de bruiloft van Charles en Camilla zijn naast prins William en prins Harry ook de kinderen van Camilla aanwezig.
Laura Lopes, Bruce Shand, Tom Parker Bowles
Dochter Laura, vader Bruce en zoon Tom bij de bruiloft van Charles en Camilla.

Tijdens de bruiloft van Charles en Camilla zien we ook de interactie tussen Laura en Tom met hun kersverse stiefbroers prins William en prins Harry. Volgens sommige bronnen is de band tussen de vier niet per se warm. Dat zou allemaal komen door de ingewikkelde relatie van Charles en Camilla tijdens zijn huwelijk met prinses Diana. Geen ideale gezinssituatie in ieder geval. Zelfs Camilla gaf aan dat ze de kritiek over haar relatie met Charles moeilijk vond. 

Laura was samen met haar dochter Eliza aanwezig bij de kroning van Charles in Westminster Abbey. Waar haar zoons overigens een belangrijke rol hadden. Of dit betekent dat we Laura vaker samen met de koninklijke familie gaan zien, is niet bekend. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--