Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurentien apetrots op zoon Claus na winnen prijs

1 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft met vrienden een prijs gewonnen als jonge ondernemer van Schotland. Dat vertelde een trotse prinses Laurentien vrijdag tegen Blauw Bloed, aan het einde van haar bezoek aan de Europese School Den Haag. Ze had kort daarvoor de school officieel geopend.

"Het gaat goed met Claus", zei Laurentien. Haar zeventienjarige zoon vertrok vorig jaar tamelijk onverwacht naar de Schotse kostschool Gordonstoun. De ondernemende graaf Claus-Casimir, die via Instagram onder meer bijzondere sportschoenen verkoopt, kon daar zijn talenten beter ontwikkelen. Getuige de 'Young Entrepreneur of Scotland'-prijs is dat dus ook gelukt.

Voor prinses Laurentien was de opening van de Europese School Den Haag (ESH) haar eerste publieke optreden in lange tijd. "Ik heb het afgelopen jaar natuurlijk niet stil gezeten. Het werk ging gewoon door, maar dan vanuit huis."

Bekijk hieronder het hele interview met prinses Laurentien.

Voorafgaand aan de openingshandeling kreeg ze een rondleiding door het geheel gerenoveerde en aan de moderne tijd aangepaste bijna honderd jaar oude schoolgebouw. Ze stond uitvoerig stil bij demonstraties van de uit verschillende delen van de Europese Unie afkomstige leerlingen in de 'Learning and Innovation Hub'.

Ook nam ze deel aan een korte meditatie, onderdeel van 'mindfulness' om scholieren handvatten te geven om om te gaan met stress. "Heel relaxt", meende Laurentien na enkele minuten met de ogen dicht.

Opmerkelijk uitnodiging

De prinses opende de middelbare schoolafdeling van de meertalige ESH, die bij haar om de hoek staat, door een grote sleutel te overhandigen aan klassenvertegenwoordigers. Laurentien had daarvoor in de aula een toespraak gehouden, waarin ze afwisselend Engels, Duits, Nederlands en Frans sprak.

Ook deed ze een opmerkelijke uitnodiging aan de 'buurtgenoten'. Laurentien nodigde alle zevenhonderd leerlingen bij haar thuis uit op de koffie . "Wie weet, komt daar iets moois uit. Er is hier zo'n fijne sfeer, dat ik heb gezegd 'kom langs'", verklaarde ze na afloop. De prinses vond het fantastisch om weer de energie van andere mensen te voelen. "Ik word hier vrolijk van." 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--