Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leestip voor kerst: de verhalenbundel van prinses Mabel

19 december 2019 · Leestijd 2 min

In 2018 kwam prinses Mabel op het idee een bundel samen te stellen met voorleesverhalen. Verhalen om bij de kerstboom, kersttafel of het haardvuur aan elkaar te vertellen. Dit jaar verschijnt een nieuwe, uitgebreide editie van de bundel 'Kom vanavond met verhalen'.

De prinses kwam op het idee toen een oude schoolgenoot tijdens een etentje een inspirerend verhaal vertelde. Niet het traditionele verhaal, maar een eigentijdse vertelling waar wel de kerstgedachte in te horen was. De prinses wilde graag dat anderen dit verhaal ook zouden horen, alleen was er een probleem: het verhaal stond niet op papier.

Bundel

Prinses Mabel belde Joost Röselaers, een bekende uit Londen waar hij predikant was. Samen met Robert Alberdink Thijm (de oude schoolgenoot) zorgde hij ervoor dat zijn verhaal werd opgeschreven en stelden ze de rest van de bundel samen. Zo zijn er verhalen in te lezen van Marcia Luyten, acteur Gijs Scholten van Aschat en Adriaan van Dis. De nieuwe editie is uitgebreid met verhalen van schrijvers Tommy Wieringa, Maarten 't Hart en Rosita Steenbeek.

De titel van het boek 'Kom vanavond met verhalen' verwijst naar het gedicht 'Vrede' van Leo Vroman en waarin staat:

Kom vanavond met verhalen

hoe de oorlog is verdwenen

en herhaal ze honderd malen

alle malen zal ik wenen

Kom vanavond met verhalen. Naar een idee van Mabel van Oranje. Samengesteld door Joost Röselaers en Robert Alberdink Thijm. Uitgeverij Balans, 15,00.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--