Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker kijken! Felipe en Letizia beginnen staatsbezoek in Zweden

24 november 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia en koning Felipe zijn in Stockholm aangekomen voor hun staatsbezoek aan Zweden. Het Spaanse koningspaar ontmoette de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia woensdag bij de stallen van het koninklijk paleis in de Zweedse hoofdstad.

In het Koninklijk Paleis vond woensdagochtend een welkomstceremonie plaats, waarna de royals gezamenlijk van een lunch genoten. Op het programma staat verder een bezoek aan het Nobelmuseum en gaan de koninginnen naar het Karolinska Institutet in Solna. Het Karolinska Institutet is een medische universiteit. De eerste dag van de visite wordt afgesloten met een galadiner dat in het Koninklijk Paleis plaatsvindt.

Lees lekker verder na de foto's!

Het tweedaagse staatsbezoek van de Spanjaarden aan de Zweden is het eerste in ruim veertig jaar. De twee koninklijke families ontmoetten elkaar op deze manier voor het laatst in 1979. Tussendoor bezochten Felipe en Letizia het Scandinavische land wel voor het huwelijk van kroonprinses Victoria in 2010.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--