Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker swingen: zo goed kunnen de royals dansen!

1 november 2020 · Leestijd 5 min

Dansen is goed voor je en je hoeft er ook helemaal geen ster in te zijn! Ook de royals hebben al meerdere keren bewezen dat ze flink wat dansmoves in huis hebben. Blauw Bloed zocht de beste plaatjes uit.

Danskoningin Máxima

Koningin Máxima is dol op dansen. Ze houdt van muziek en heeft al meerdere malen bewezen dat ze lekker losse heupen heeft. Met haar Argentijnse roots op zak is ze niet alleen goed in de tango... we hebben haar ook al meerdere keren hossend gespot!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk hieronder een video van Máxima, dansend tijdens het feest Dia di Rincon op Bonaire.

Plank Willem-Alexander

Willem-Alexander heeft iets minder talent. Toen Máxima haar toekomstige echtgenoot voor het eerst in Sevilla ontmoette, zou zij tegen haar vriendinnen gegrapt hebben dat de lange blonde Nederlander danst als een plank! Toch gaat onze koning weleens met zijn voetjes van de vloer. Máxima heeft haar echtgenoot waarschijnlijk een beetje bijles gegeven, want ook samen kunnen ze genieten van een dansje. 

Beatrix

Prinses Beatrix houdt ook van dansen. Ze is groot fan van het Nederlands Danstheater en het Nationale Ballet en bezoekt de gezelschappen regelmatig. Zelf kan ze er ook wat van. Het liefst danste ze toch samen met haar Claus. Ook tijdens officiële bezoeken en met Koninginnedag hebben we de voormalige vorstin dansend gespot. 

Dansdag

Met Koningsdag, en voorheen Koninginnedag, wordt er ook wat vanaf gedanst. Op verschillende plekken in het land hebben de andere Oranjes ook laten zien wat ze in huis hebben!

Prins Charles-ton

De Britse koninklijke familie zou bekend staan om hun stijve voorkomen. Wellicht is dat waarom prins Charles nooit aarzelt als hij ten dans wordt gevraagd? Hij lijkt zich altijd zeer te vermaken en dat zorgt regelmatig voor gezellige plaatjes!

In 2012 deden Charles en zijn echtgenote Camilla mee aan een 'dance-o-mat' in Christchurch tijdens een bezoek aan Australië. De twee hadden het zichtbaar erg naar hun zin!

De dad-moves van William

William doet een wave tijdens een dansles in 2011.
William doet een wave tijdens een dansles in 2011.

In tegenstelling tot zijn vader laat William zich maar zelden gaan. Tijdens een bezoek aan Caius House Youth Centre kreeg hij nog een lesje van Scariofunk dance collective maar het lukte hem maar niet zijn wave te perfectioneren. In 2017 werd de hertog van Cambridge gefilmd tijdens de après-ski toen hij met vrienden een weekend in Verbier was skiën. De Britse pers had het over 'dad-moves' en was niet te spreken over het talent van William.

Dansen met Paddington

ANP-353742174.jpg

Echtgenote Catherine houdt van dans en gaat graag, soms samen met dochter Charlotte, naar een voorstelling van de Royal Ballet in Londen. Echter zien we haar niet vaak zelf dansen. In 2017, bij een bezoek aan Paddington station, wist een persoon in een Paddington Bear-pak de destijds zwangere Catherine toch over te halen. 

Tuvalu

ANP-366045242.jpg

Een grote uitzondering voor William en Catherine was hun bezoek aan Tuvalu in 2012. Toen wisten de gastheren en -dames hun koninklijke bezoekers zover te krijgen mee te doen aan een 'fatale', een zing en dans evenement, in Funafuti. Compleet met traditionele klederdracht gingen de hertog en hertogin de uitdaging aan. Vaker doen, als je het ons vraagt!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk hieronder de video van William en Catherine in Tuvalu!

Prins pirouette

Prins Harry heeft minder moeite met dansen dan zijn broer. In 2012 danste hij vrolijk rond in Jamaica en hij probeerde zelfs de Haka, een traditionele dans van de Maori, uit tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Echtgenote hertogin Meghan liet in 2019 tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika zien dat ook zij graag danst.

Ballerina Diana

ANP-302272422.jpg

Prinses Diana was een groot liefhebster van klassiek ballet. Ze danste zelf en gedurende haar tijd als royal was ze beschermvrouwe van het Engelse Nationale Ballet. Naast ballet hield ze ook van andere dansstijlen. Wellicht haar beroemste dans was met acteur John Travolta tijdens haar bezoek aan de Verenigde Staten. De foto die gemaakt werd van de dans is wereldberoemd geworden en de jurk die Diana op de foto aanheeft werd in 2019 voor £264,000 verkocht. 

Een jonge dancing queen

Als jonge prinses danste Elizabeth incognito met soldaten door de straten van Londen nadat de Tweede Wereldoorlog afgelopen was. Inmiddels laat de 94-jarige koningin het swingen over aan de jongere generaties... Maar gelukkig hebben we de foto's nog!

Albert en Charlène stelen de show

Prins Albert en prinses Charlène laten ieder jaar weer zien wat ze in huis hebben tijdens het jaarlijkse Rode Kruis Gala en ieder jaar weer levert dat leuke plaatjes op!

ANP-368167323.jpg

Een van de meest verrassende foto's in deze lijst is toch wel die van Albert, Charlène en zus prinses Caroline die schaamteloos hun moves delen tijdens een concert van Iggy Pop and the Stooges en ZZ Top. 

Stijldansen

De meeste royals houden het toch het liefste bij stijldansen. Veilig én gezellig! 

De royal wedding dance

Bij ons in Nederland is het feest na de huwelijksplechtigheid privé. In Scandinavië ligt dat anders, daar zijn de camera's wél welkom. Dat betekent dus ook dat de eerste dans van het getrouwde stel vastgelegd wordt!

Romantischer kunnen we dit foto-overzicht niet afsluiten, toch?

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--