Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leonor en Sofía mee met ouders naar Mérida

23 juli 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het Spaanse koningspaar heeft bij de rondreis langs de verschillende autonome regio's voor het eerst ook dochters Leonor en Sofía meegenomen. Dat gebeurde woensdagavond bij een bezoek aan Mérida in Extremadura. Daar woonden de koninklijke bezoekers de openingsvoorstelling bij van het jaarlijkse internationaal klassiek theaterfestival.

Koning Felipe en koningin Letizia zijn eind juni op de Canarische eilanden begonnen aan hun toer langs zestien van de zeventien autonome regio's. Ze laten zich overal bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis en proberen tegelijkertijd aandacht te vestigen op regionale of lokale bezienswaardigheden, van de stranden van Benidorm tot een eeuwenoud klooster in Catalonië.

In Extremadura, de regio die aan Portugal grenst, was gekozen voor het nationaal museum van Romeinse kunst en het theaterfestival dat wordt gehouden in het meer dan 2000 jaar oude Romeinse theater van Mérida, dat tot het Unesco werelderfgoed behoort. En omdat er een theatervoorstelling op het programma stond, mochten de prinsessen mee.

Lees verder onder de foto's.

In het Museo Nacional de Arte Romano kregen de bezoekers een uitgebreide rondleiding en daarna ging het gezelschap via een ondergrondse passage naar het openluchttheater, voor 'Antígona' van David Gaitán. Anders dan afgelopen maandag in het Catalaanse Tarragona werd het koninklijk bezoek nu wel hartelijk verwelkomd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--