Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leonor en Sofia lezen voor uit Don Quichot

24 april 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koningsdochters Leonor (14) en Sofia (12) hebben deelgenomen aan de virtuele voorleesmarathon van het wereldberoemde boek Don Quichot van Miguel de Cervantes. Vanuit het koninklijk paleis Zarzuela namen de zusjes het voorleesstokje over van de Spaanse dichter Joan Margarit.

Margarit begon met de eerste zinnen uit het eerste hoofdstuk van Don Quichot, waarna de prinsessen inhaakten. "Onze hidalgo was op de leeftijd van vijftig jaar...", vertelde Leonor. Vervolgens pakte haar zusje Sofia, die volgende week dertien jaar wordt, het dikke boek over.

Lees verder onder de foto's.

Vanwege het coronavirus werd Don Quichot niet live voorgelezen maar virtueel, door het achter elkaar plaatsen van eerder opgenomen en ingestuurde video's. Het geheel werd uitgezonden op het YouTube-kanaal van de culturele organisatie Círculo de Bellas Artes.

Naast de koningsdochters werkten tal van bekende Spanjaarden, maar vooral ook mensen in de gezondheidszorg, mee aan het evenement dat samenviel met de Dag van het Boek.

De prinsessen namen deel om de cultuursector te ondersteunen maar ook om het lezen te bevorderen, vooral ook bij hun leeftijdgenoten die net als zij al weken niet naar school kunnen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--