Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gravin Leonore: wie is de jongste dochter van Constantijn en Laurentien?

4 november 2023 · Leestijd 3 min

Haar zus Eloise en broer Claus-Casimir staan regelmatig in de spotlights, maar zelf verschijnt ze nauwelijks in het openbaar. We hebben het over Leonore, de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. Tijd om eens uit te zoeken wie zij eigenlijk is.

Op 3 juni 2006 wordt het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien uitgebreid door de geboorte van Leonore Marie Irene Enrica. De gravin ziet rond 17:00 uur het levenslicht in het Haagse Bronovo Ziekenhuis. Leonore is het zusje van Eloise en Claus-Casimir. Vier maanden na haar geboorte, op 8 oktober, wordt Leonore gedoopt in de Kapel van Paleis Het Loo. 

Lees verder onder de foto's.

gezin-Constantijn-met-baby-Leonore.jpg
Het gezinsgeluk kan niet op. Constantijn en Laurentien hebben samen drie kinderen: Eloise, Claus-Casimir en Leonore.
Laurentien met haar jongste dochter Leonore tijdens het fotomoment in het Oostenrijkse Lech, 2011.
Laurentien met haar jongste dochter Leonore tijdens het fotomoment in het Oostenrijkse Lech, 2011.
kinderen-Constantijn.jpg

Wie zijn de peetouders van Leonore?

Koningin Máxima is één van de peetouders van Leonore. Ook Juliana Guillermo, de dochter van prinses Christina (1947-2019), mag zich peetouder van haar achternichtje noemen. Aan de familie van moederskant wordt eveneens gedacht. Zo is Marius Brinkhorst, de broer van prinses Laurentien, ook een van de peetouders van Leonore. 

Lees verder onder de foto's.

Beatrix Leonore 2006
Koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien met de pasgeboren gravin Leonore. Deze foto werd gemaakt in oktober 2006 op Paleis Het Loo.
In 2014 poseren Eloise, Claus-Casimir en Leonore in de Efteling bij het verschijnen van het boek 'De
In 2014 poseren Eloise, Claus-Casimir en Leonore in de Efteling bij het verschijnen van het boek 'De Sprookjessprokkelaar', van prinses Laurentien.
leonore_nl_1.jpg

Feitjes

Gravin Leonore groeit de eerste jaren van haar leven op in Brussel. In de zomer van 2015 verhuist het gezin naar Nederland. Sinds haar oom, koning Willem-Alexander, in 2013 de troon heeft bestegen, is Leonore zevende in lijn van de Nederlandse troonopvolging. Leonore studeert momenteel aan het UWC Atlanticin Wales. Net zoals haar nichtje Alexia en haar oom Willem-Alexander dat gedaan hebben. 

Lees verder onder de foto. 

Constantijn, Laurentien, Eloise, Claus-Casimir en Leonore
Het gezin tijdens hun skivakantie in Lech in 2020.

Leonore is een kei in het bouwen van surprises 

Zo tussendoor komen we nog wel eens wat te weten over Leonore. Meestal is haar vader prins Constantijn de bron. Zo vertelde hij vorig jaar in een interview dat Leonore graag surprises maakt: "Vooral onze jongste dochter begint ongeveer half oktober al met de lootjes van: 'jongens, we moeten weer aan de bak.' Binnen het gezin van Constantijn en Laurentien is jarenlang fanatiek sinterklaas gevierd met surprises en gedichten. Leonore had eens voor haar oma prinses Beatrix haar hele huis nagebouwd, vertelde Constantijn. Omdat Kasteel Drakensteyn achthoekig is leidde dat "tot wat architectonische problemen in de afmetingen enzo", lachte hij. "Het is niet zo makkelijk."

Lees verder onder de foto.

gezin-prins-constantijn-prinses-laurentien-september-2019-2
We maken een sprong in de tijd. Deze gezinsfoto wordt gemaakt in september 2019. V.l.n.r. graaf Claus-Casimir, prinses Laurentien, gravin Leonore, prins Constantijn en gravin Eloise.

Uitgesproken mening

Ook onthulde prins Constantijn eens dat zijn dochters Eloise en Leonore niet op hun mondje zijn gevallen. "Mijn dochters zijn behoorlijk geëmancipeerd. Dat vind ik alleen maar leuk. Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn", zegt de prins, die pleit voor meer gendergelijkheid in het bedrijfsleven, in een interview met Innovation Origins.

Lees verder onder de foto.

Eloise_Leonore_2019
Eloise en Leonore in de zomer van 2019, vermoedelijk gemaakt tijdens een vakantie in Italië.

Goede band met broer en zus

De goede band met zus Eloise en broer Claus-Casimir blijft ook niet onopgemerkt. Zo nu en dan zien we Leonore wel eens voorbij komen op de socials van haar broer en zus. "We kunnen heel erg goed lachen samen", vertelde Eloise al eens. Dat laatste blijkt ook wel uit de ontspannen kiekjes van de twee zussen. Daar waar Eloise en Claus-Casimir regelmatig beelden delen via hun open social mediakanalen, schermt Leonore haar account liever af. Een opvallende maar bewuste keuze van de 17-jarige gravin. 

Eloise_Leonore_2018
Eloise en Leonore poseren bij een kerstboom, december 2018.
Claus-Casimir_Leonore
2019: Claus-Casimir en Leonore, zittend aan de keukentafel, tijdens de opnames van een documentaire over hun vader.
Eloise_Leonore_2020
'Soms ben je we lief' schrijft Eloise gekscherend bij deze foto met jongere zus Leonore.
Claus-Casimir_Leonore_2023
Claus-Casimir en Leonore lopen door Amsterdam, 2023.

Foto's: ANP, Eloise van Oranje, RVD- prins Constantijn. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--