Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia bezoekt school in Honduras

16 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Letizia heeft dinsdag met eigen ogen gezien hoeveel schade de tropische stormen Iota en Eta hebben aangericht in Honduras. Op de tweede dag van haar bezoek in het land bracht de vrouw van koning Felipe onder andere een bezoekje aan een school. Dat meldt het Spaanse hof.

De Spaanse koningin bezoekt het Midden-Amerikaanse land om hulpgoederen aan te bieden nadat de tropische stormen veel schade hadden gemaakt. Op de school werd Letizia ontvangen door de directeur en enkele docenten. Ze kreeg uitleg over verschillende onderwijsprojecten die sinds de stormen zijn opgezet en sprak met docenten over de schade die is aangericht.

Lees verder onder de foto's.

Daarnaast bezocht Letizia het Patria instituut, waar ze een presentatie kreeg van het Spaanse Rode Kruis. Na de presentatie sprak de koningin ook met enkelegezinnen die opgevangen worden in het instituut omdat hun huizen verwoest zijn door de stormen. In totaal worden er 131 gezinnen opgevangen in het instituut.

Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat koningin Letizia naar het buitenland reist. Haar man koning Felipe maakte begin november al wel een korte trip naar Bolivia.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--