Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Letizia kiest voor Belgische ontwerper bij staatsbezoek

16 juni 2021 · Leestijd 2 min

Het Spaanse koningspaar heeft voor het eerst sinds de coronapandemie vorig jaar uitbrak weer een officieel staatsbezoek ontvangen. President Moon Jae-in en zijn vrouw Kim Jung-sook uit Zuid-Korea gingen dinsdag bij Felipe en Letizia op visite.

Koningspaar_Spanje.jpg

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het gezelschap werd ontvangen op het Zarzuela-paleis in Madrid. President Moon inspecteerde daar met koning Felipe de eregarde, waarna ze met hun partners een vergadering hadden. 

Lees verder onder de foto en video.

's Avonds was er een banket voor de hele delegatie. Koningin Letizia verruilde haar blushkleurige outfit voor een zwarte jurk met goudkleurige bloemen. Een japon van de Belgische modeontwerper Dries van Noten. De jurk met pailletten op de kapmouwtjes droeg Letizia eerder, in 2019.

Lees verder onder de foto's.

Het staatsbezoek wordt woensdag afgesloten met een conferentie in Barcelona. Moon is de eerste Zuid-Koreaanse president in veertien jaar tijd die naar Spanje ging.

Felipe en Letizia waren in 2019 voor een driedaags bezoek in Zuid-Korea, nadat zij kort daarvoor de inhuldiging van de nieuwe keizer van Japan hadden bijgewoond.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--