Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Prinses Marie deelt reisverslag op eerste dag in Cambodja

4 april 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Marie is in Cambodja en begon haar reis aan het Aziatische land zondag met een flashback, zo schrijft ze op Instagram bij een serie foto's. De Deense prinses dacht terug aan haar eerdere bezoek van tien jaar geleden.

"De geschiedenis van Cambodja is rijk en mooi, maar ook bruut, wat een deel van het heden verklaart waarin DanChurchAid opereert", schrijft Marie. Hiermee verwijst ze naar de Deense humanitaire, non-gouvernementele organisatie die de allerarmsten ter wereld wil steunen en waar zij beschermvrouwe van is.

De vrouw van prins Joachim bezocht Killing Fields, een plek waar gevangenen van de Rode Khmer naartoe werden gebracht en vermoord. Marie legde daar een krans om de slachtoffers van de genocide te herdenken en luisterde naar "de ondraaglijke verhalen uit dit pijnlijke hoofdstuk in de geschiedenis van Cambodja".

Scholieren

"Vervolgens bezocht ik het koninklijk paleis, waar de stralen van de middagzon het gouden dak nog meer deden oplichten", vervolgt Marie haar verslag. "Met zijn klassieke Khmer-architectuur is het paleis een prominente bezienswaardigheid in het hart van Phnom Penh."

Tijdens haar bezoek ontmoette Marie ook een stel Deense scholieren uit Funen die deel uitmaken van een zogenoemde wereldburgerklasse, een soort uitwisselingsproject van DanChurchAid. "Ik hoop dat ze een inspirerend en leerzaam verblijf hebben", schrijft Marie.

De prinses gaat maandag naar een reünie van de humanitaire organisatie. Daar ziet Marie dan onder anderen Mith Samlanh weer, een van de lokale partners van DanChurchAid. Hij zet zich in om straatkinderen en andere kwetsbare jongeren te ondersteunen. "Het was een ontmoeting die tien jaar geleden een diepe indruk op mij maakte."

ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--