Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien: Dansen in de koninklijke stallen

22 april 2021 · Leestijd 2 min

De koninklijke stallen blijken niet alleen een thuisplek voor paarden, maar ook voor dansers! Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) heeft als alternatief voor hun theatertournee op allerlei plekken in Den Haag gedanst, waaronder de stallen.

Oorspronkelijk was het plan van het dansgezelschap met hun voorstelling 'Royal Ballet' langs de theaters te gaan, maar corona gooide roet in het eten. Toen ontstond het idee om de voorstelling buiten het theater te laten plaatsvinden, en de dansers op verschillende locaties in de hofstad te filmen.

Het leek de dansers heel bijzonder om ook in de koninklijke stallen in Den Haag een deel van hun voorstelling op te nemen. Tot hun verbazing kregen zij toestemming van de koning om dit te doen. Het dansgezelschap laat weten heel blij te zijn dat de koning dit initiatief wil steunen en zo de culturele sector een hart onder de riem te steken.

Bekijk bovenaan dit artikel beelden van de dansers! Het stuk heet 'Stamina' en werd ook gedanst toen toenmalig koningin Beatrix haar 70e verjaardag vierde in Carré. Ook de andere stukken in de film hebben op een of andere manier iets met het koninklijk huis te maken. 

Wil je meer zien? Op 27 en 30 april is de gehele digitale voorstelling te bekijken via de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--