Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien! Prinses Beatrix weer eropuit in Baarn

10 juni 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag de landelijke Buitenspeeldag geopend in Baarn. Dit jaar wordt de Buitenspeeldag voor de dertiende keer georganiseerd door de stichting Jantje Beton. Prinses Beatrix is beschermvrouwe.

De prinses kreeg een rondleiding door de speeltuin en sprak met kinderen over hun favoriete buitenspeelactiviteiten. Na de kinderen ging zij in gesprek met vrijwilligers van Speeltuinvereniging Baarn over het effect van de uitbraak van het coronavirus op hun vereniging. Ook sprak ze met vertegenwoordigers van Jantje Beton en medeorganisator Nickelodeon over het belang van spelen en de Buitenspeeldag.

Lees verder onder de foto's.

Jantje Beton zet zich samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagendere speelruimte en speeltijd. Ruim 350.000 kinderen doen jaarlijks mee aan activiteiten en projecten van de stichting. Kwetsbare kinderen en jongeren krijgen hierbij extra aandacht. Vanwege de uitbraak het coronavirus roept Jantje Beton kinderen op om dit jaar tijdens de Buitenspeeldag in de eigen buurt buiten te spelen.

Voor het laatst zagen we prinses Beatrix op Koningsdag. Via een videoverbinding met de rest van de familie bracht ze een toost uit op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Haar laatste fysieke werkbezoek was 4 maart tijdens de uitreiking van de Prins Friso Prijs.

Tekst: RVD/Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--