Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Prinses Amalia maakt binnenkort haar eerste officiële reis

7 juni 2022 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia maakt deze maand haar eerste officiële reis als Prinses van Oranje. De 18-jarige prinses gaat naar Noorwegen voor de viering van de achttiende verjaardag van prinses Ingrid Alexandra, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ook haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, reizen mee.

De verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra, die op 21 januari al achttien werd, wordt op 16 en 17 juni gevierd. Vanwege de coronamaatregelen moest de dochter van kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit haar verjaardag in januari klein houden.

Op vrijdagavond 17 juni organiseren koning Harald en koningin Sonja een galadiner op het Koninklijk Paleis in Oslo ter ere van de achttiende verjaardag van hun kleindochter, waar het Nederlandse koningspaar en prinses Amalia bij zijn. Een dag eerder zal de Noorse regering een feestavond houden voor Ingrid Alexandra.

De reis naar Noorwegen is de tweede officiële taak voor prinses Amalia, die zelf op 7 december achttien werd. Een dag later werd ze door haar vader, koning Willem-Alexander, binnengeleid in de Raad van State: haar eerste officiële taak als prinses.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--