Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Duits sprekende royals verzamelen zich in Laken voor jaarlijkse bijeenkomst

13 september 2023 · Leestijd 3 min

Laken is deze week het toneel van de jaarlijkse bijeenkomst voor Duits sprekende landen. Hier komen royals en regeringsleiders naartoe die wonen in een land waar Duits een van de voertalen is. Deze drie koninklijke paren waren erbij aanwezig en gingen met elkaar op de foto.

Koning Filip en koningin Mathilde van België zijn deze week het ontvangstcomité voor vijf belangrijke koppels. Deze koppels zijn vorsten of regeringsleiders uit landen in Europa waar Duits wordt gesproken. Naast Nederlands en Frans is Duits namelijk ook veel besproken taal in ons buurland België. Filip en Mathilde openen speciaal voor dit terugkerende evenement de imposante deuren van het Kasteel van Laken. 

Lees verder onder de foto.

laken-liechtenstein-belgie-luxemburg
Het gezelschap poseert met elkaar.

Royals uit Liechtenstein, Luxemburg en België steken de koppen bij elkaar

Aanwezig zijn onder andere erfprins Alois en erfprinses Sophie van Liechtenstein. Dit vorstenhuis is klein en ligt tussen Oostenrijk en Zwitserland in. Het is dan ook niet vreemd dat deze royals redelijk onbekend zijn. Hier lees je meer over de royals van Liechtenstein. Dat we de erfprins en -prinses zien in het bijzijn van andere royals maakt het dan ook extra leuk. Het stel is immers niet vaak in het publieke oog te vinden, grote evenementen daargelaten. Zo waren Alois en Sophie onder andere aanwezig bij de kroning van koning Charles in mei dit jaar. 

Lees verder onder de foto.

mathilde-sophie

Maria Teresa van Luxemburg draagt outfit met Belgisch tintje

Ook groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg sluiten dit weekend aan. Een stel dat ook niet zo vaak in de schijnwerpers staat. Deze zomer deelden ze nog een uniek inkijkje in hun zomervakantie met de hele familie. Maria Teresa draagt op een van de officiële bezoeken in Laken een wel heel opmerkelijke outfit. De royal kiest namelijk voor een bruine top met surrealistische print. Op het oog een ietwat bijzondere keuze voor een royal. En wat blijk? Het ontwerp komt van Belgische bodem! Klik voor de outfit op de tweede foto uit onderstaande Instagram-post. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De ontwerper van de top is Dries van Noten, een bekende voor koningin Mathilde die wel eens vaker voor een creatie van de ontwerper uit haar geboorteland kiest en hem zelfs heeft ontmoet. Zo droeg ze afgelopen week nog een gebloemde jurk van dit modehuis. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Regeringsleiders van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waren er ook

Ondanks dat Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geen monarchie (meer) zijn, worden de leiders van deze Duits sprekende landen ook uitgenodigd voor de jaarlijkse bijeenkomst. Zo waren de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen, en de Zwitserse president Alain Berset, samen met hun partners in het Kasteel van Laken. 

De dames hadden het in ieder geval reuze naar hun zin met elkaar, zo zien we op onderstaande foto. 

mathilde sophie andere dames
V.l.n.r.: de Zwitserse Muriel Zeender Berset, de Duitse Elke Buedenbender, koningin Mathilde van België, de Oostenrijkse Doris Schmidauer en Sophie, de erfprinses van Liechtenstein.

Foto's: ANP / Instagram 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--