Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! De eerste foto's van het pasgeboren prinsje

13 mei 2020 · Leestijd 2 min

Het Luxemburgse hof heeft woensdag foto's vrijgegeven van de pasgeboren prins Charles. De baby is het eerste kind van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie. Het jongetje werd zondagochtend om 05:13 uur geboren.

Het prinsje is afgebeeld samen met zijn ouders, en ook van dichtbij met een knuffel. Charles kwam ter wereld via een keizersnede. De komende jaren zal hij opgroeien in het Schloss Fischbach, de nieuwe residentie van zijn ouders.

Lees verder onder de foto's.

Na zijn geboorte luidde de kathedraal in de Luxemburgse hoofdstad de klokken. Ook werden er zondag precies om twaalf uur 21 saluutschoten afgevuurd.

Charles is na zijn vader tweede in de lijn van troonopvolging. Behalve prins van Luxemburg, is Charles ook prins van Bourbon-Parma. Die titel heeft hij te danken aan het huwelijk van zijn betovergrootmoeder groothertogin Charlotte met prins Félix van Bourbon-Parma.

De kleine Charles mocht woensdag samen met zijn moeder erfgroothertogin Stéphanie naar huis. Bij vertrek poseerde het groothertogelijk gezin even kort voor de wachtende media.

Bron: ANP / Foto's: Monarchie.lu

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--