Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Deens prinsesje showt hun nieuwe hond

20 augustus 2019 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim en zijn vrouw Marie hebben tijdens de zomer een nieuwe hond in huis gehaald. Op Instagram plaatst het Deense hof drie foto's van de kleine viervoeter. Met een brede lach showt prinses Athena, de 7-jarige dochter van het prinselijk paar, hun nieuwe gezinslid.

De hond is een Bichon frisé van Deense komaf. Het dier heet Cerise, wat Frans is voor kers. Het koninklijk paar zet daarmee een traditie voort: eerder vernoemden zij hun hond ook naar fruit. Het vorige beestje heette Appel.

Lees verder onder de foto's.

Binnenkort verhuizen prins Joachim en prinses Marie met hun twee kinderen, de 10-jarige prins Henrik en dochter Athena, voor een jaar naar Frankrijk. De jongste zoon van koningin Margrethe gaat in Parijs studeren aan de École Militaire, de hoogste Franse militaire managementopleiding.

Prins Henrik en prinses Athena gaan na de zomer eveneens in Parijs naar school. Helemaal onbeslagen ten ijs komen ze niet, want hun moeder Marie is Française. Daarnaast wisselden ze ook met hun vorig jaar overleden opa prins Henrik geregeld een woordje Frans.

Bron: ANP / Foto's: Det Danske Kongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--