Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lof voor ontroerende speech van Harald

1 januari 2020 · Leestijd 2 min

De Noorse koning Harald krijgt woensdag alom lof toegezwaaid voor zijn ontroerende nieuwjaarstoespraak. 'Een poëtisch meesterwerk' citeerde Dagbladet één van de reacties op de openhartige en warme rede. De toespraak stond deels in het teken van de dood van Ari Behn, de ex-man van prinses Märtha Louise die op Eerste Kerstdag uit het leven stapte.

'Het was een toespraak voor deze tijd. De koning wist iedereen te beroeren met zijn woorden', aldus het weinig koningsgezinde Dagbladet. "Soms is het leven niet te verdragen. Voor sommigen wordt het zo donker dat niets helpt. Zelfs niet de liefde van hun geliefden. Sommigen zien geen andere manier dan het leven te verlaten", aldus de koning.

Waardering kwam van alle kanten, van ministers, media en parlementsleden. "Het was een krachtige en hechte toespraak die de koning hield. In een tijd waarin hij en zijn gezin groot verdriet voelen na het overlijden van Ari Behn, herinnert hij ons er allemaal aan dat we er voor elkaar moeten zijn", aldus christendemocraat Knut Arild Hareide. "Zelfs de felste Republikein moet deze man hoog houden. Wat een man! Heldenkoning", aldus advocaat Brynjar Meling op Twitter.

De uitvaartdienst voor Ari Behn (47), die met prinses Märtha Louise drie kinderen had, is vrijdag in Oslo Domkirke, de kathedraal van Oslo.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--