Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Loopt bruiloft Beatrice gevaar door vader Andrew?

4 februari 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrice heeft haar huwelijk met vastgoedmagnaat Edoardo Mapelli Mozzi voor de tweede keer moeten uitstellen. De commotie rond de vriendschap tussen zakenman Jeffrey Epstein en haar vader prins Andrew heeft wederom roet in het eten gegooid, meldt The Sun.

De 31-jarige Beatrice en de 36-jarige Edoardo zouden aanvankelijk begin mei in het huwelijksbootje stappen, maar dat lukte niet. Vervolgens werd een ceremonie gepland in de Guards Chapel, maar ook die werd geannuleerd nadat Andrew zijn koninklijke taken had neergelegd. Nu zou het huwelijk plaatsvinden op 29 mei. Welke locatie is geboekt voor de ceremonie is nog niet bekend. Wel zou zoals gebruikelijk een receptie op Buckingham Palace worden georganiseerd.

Familiehereniging

Koning Elizabeth hoopt volgens ingewijden dat de bruiloft van haar kleindochter de familie weer bij elkaar brengt na het schandaal rond Andrew en de 'megxit'. "De Queen heeft iedereen gevraagd samen te komen en een verenigd front te vormen."

De verloving van Beatrice en Edoardo, die in september werd aangekondigd, is de laatste maanden overschaduwd door het nieuws rond Andrew en de zaak Epstein. Zo was de hertog van York in december ook niet aanwezig bij haar verlovingsfeest. Ook lieten zenders BBC en ITV weten het huwelijk niet live te gaan uitzenden. Dit terwijl de bruiloft van haar zusje Eugenie in 2018 wel live te volgen was bij ITV.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--