Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luister: Catherine over moederschap in podcast

15 februari 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge Catherine was te gast in een Britse podcast. Zij sprak daar over haar ervaringen als moeder en haar inzet voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

Catherine, de vrouw van prins William, was te horen in Giovanna Fletchers podcast: Happy Mum, Happy Baby. Een podcast met duizenden luisteraars die de informeert over moederschap en het verzorgen van baby's. 

De opnames hebben een tijd geleden al plaatsgevonden, en zijn nu op verschillende platformen te luisteren en te bekijken. 

De hertogin van Cambridge vertelde in de podcast over haar eigen jeugd: "Ik had een geweldige grootmoeder die veel tijd met ons doorbracht. Spelletjes spelen, tuinieren, knutselen: ik probeer mijn kinderen dezelfde ervaringen te geven in hun opvoeding."

Bovendien bracht Catherine vroeger veel tijd buiten door, iets wat zij erg belangrijk vindt. "Ik denk dat het goed is voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen, iets waarmee je een goede basis legt", aldus de hertogin. 

Catherine's onderzoek

De vrouw van prins William spreekt ook over haar onderzoek "5 Big Questions on the Under Fives", dat zich richt op de ontwikkeling van kinderen jonger dan vijf jaar. "Met het onderzoek wil ik een gesprek over het belang van de vroege kindertijd op gang helpen", zo zegt ze tegen de presentator. In het kader van haar onderzoek bezocht zij eerder locaties in onder andere Noord-Ierland en Wales, om daar te spreken met kinderen, ouders en grootouders.

Luister hieronder de complete podcast.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--