Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk: Eloise openhartig over verhuizen, studeren en status

8 februari 2021 · Leestijd 3 min

Gravin Eloise van Oranje heeft zich laten interviewen in de podcast FOMOFIEL van jongerenplatform Club Next. Het thema van de aflevering met de gravin is 'Status'. Eloise heeft het onder andere over haar Instagram-account waar ze inmiddels 235.000 volgers heeft.

Eloise met presentatoren Veerle en Julia.
Eloise met presentatoren Veerle en Julia.

Ook vertelt ze over haar middelbareschooltijd: "Ik zat eerst in België op school, omdat ik daar woonde. In de tweede klas ben ik naar Nederland gekomen en ben ik hier naar school gegaan. Ik probeerde me heel gemiddeld te kleden en te gedragen, omdat ik er graag bij wilde horen. Als ik daar nu over nadenk denk ik: 'Boeie!'. Nu maakt me dat echt niet meer uit. Dat omslagpunt was ongeveer twee jaar geleden."

Lees verder onder de foto.

Eloise studeert sinds dit jaar aan de hotelschool in Amsterdam. Ze vertelt over haar nieuwe levensfase: "Ik woon samen met 260 studenten en het is het beste óóit! Ik ontmoet zoveel leuke mensen. Ik deel een kamer met iemand, maar dat gaat heel makkelijk. Daardoor leer je ook heel snel iemand goed kennen."

Vriendin Florine vertelt over Eloise in de podcast: "Altijd als ik met Eloise ben, is het lachen, gieren, brullen. Je kan bij haar met alles terecht en dat maakt haar zo’n prachtig persoon. Ik ben elke dag dankbaar dat ik haar mijn beste vriendinnetje mag noemen."

De liefde

Hoewel Eloise haar volgers op Instagram graag op de hoogte houdt van haar leven, houdt ze haar liefdesleven bewust geheim. "Ik heb één keer in een interview gezegd dat ik met iemand ging. Een dag later maakte ik het uit. Dat fragment over mijn dateleven wordt nog steeds gebruikt en kwam zelfs voorbij in De slimste mens. Sindsdien deel ik er niks meer over, er ligt te veel druk op."

In de podcast FOMOFIEL bespreken presentatoren Veerle Hofkens en Julia Koopman hoe ze om moeten gaan met de druk om alles uit het leven te halen. In de titel van de podcast verwijst 'FOMO' naar de term fear of missing out, wat het gevoel inhoudt overal bij te moeten zijn en niks te mogen missen. Met verschillende gasten bespreken ze hoe je om moet gaan met dit soort keuzestress.

De hele aflevering kun je hier beluisteren: 

Reacties op social media

Zoals menig bekende Nederlander krijgt ook Eloise regelmatig te maken met nare reacties. Maar daar trekt ze zich helemaal niks meer van aan. "Vroeger wilde ik door iedereen gemogen worden. Nu heb ik de mening van anderen totaal losgelaten. Sinds ik mijn eigen Instagram-account heb, doen negatieve berichten me helemaal niks meer."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--