Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Luxemburgers brengen laatste groet aan groothertog Jean

29 april 2019 · Leestijd 2 min

Honderden Luxemburgers hebben zondagmiddag de regen getrotseerd om een laatste groet te brengen aan groothertog Jean. De vader van groothertog Henri overleed dinsdag op 98-jarige leeftijd.

De Luxemburgers gingen de straat op om de rouwauto met de overledene voorbij te zien komen tijdens de rit van Château Berg naar het groothertogelijk paleis in Luxemburg-stad. Zowel bij het kasteel als bij het paleis en langs de route in de stad stonden mensen al vroeg te wachten op de rouwstoet.

Maandagmiddag en de daarop volgende dagen tot de uitvaart aanstaande zaterdag kan de bevolking in het paleis afscheid komen nemen. Rond het middaguur is er eerst gelegenheid voor de Luxemburgse autoriteiten en vervolgens gaat de paleispoort open voor het gewone publiek.

Lees verder onder de foto's.

Volgens Luxemburgse media woont prinses Beatrix de uitvaartplechtigheid namens de Oranjes bij, maar de Rijksvoorlichtingsdienst heeft daarover nog geen officiële bevestiging gegeven. Prins Carlos en zijn echtgenote prinses Annemarie hebben bekendgemaakt de dienst te zullen bijwonen.

Uit België komen in elk geval koning Filip, koningin Mathilde en het gepensioneerde koningspaar Albert en Paola. Koningin Elizabeth zou prinses Anne afvaardigen.

Het Noorse hof heeft bekendgemaakt dat koning Harald, koningin Sonja en Haralds zus prinses Astrid naar Luxemburg zullen reizen. Uit Denemarken komen koningin Margrethe en haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland.

De verwachting is dat Spanje wordt vertegenwoordigd door koningin Sofia, die net als prinses Beatrix drie jaar geleden nog bij het 95e verjaardagsfeest van groothertog Jean was.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--