Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima belt met Protestantse Kerk over #Nietalleen

8 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandag gebeld met Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestante Kerk en van Kerk in Actie. Met hem sprak ze over het initiatief #Nietalleen. Dat platform werd opgezet door verschillende kerkgenootschappen en christelijke organisties.

#Nietalleen helpt iedereen die hulp nodig heeft tijdens de coronacrisis. Zo vertelde een vrijwilliger – die ook aan het telefoongesprek deelnam – dat er een man belde die blaaskanker heeft. Door zijn ziekte durft hij niet meer naar buiten, waardoor hij geen eten meer kan kopen. Door #Nietalleen is een Whatsapp-groep ontstaan van mensen die iedere dag een maaltijd bij hem brengen.

Máxima bedankte alle vrijwilligers die handen en voeten geven aan de roeping van de kerk. Ook is ze onder de indruk van het ondernemerschap van de intitiatiefnemers die dit platform in korte tijd hebben opgericht. De koningin liet aan Jurjen de Groot weten dit initiatief zeer te waarderen en ze hoopt dan ook dat het platform ook na de crisis blijft bestaan.

Bron: Protestantse Kerk

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--