Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima bespreekt coronaproblemen bij café en hotel

8 april 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan een hotel en een pub in Amsterdam. Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap was de koningin daar aanwezig om te praten met vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketens en kleine horecaondernemers. Zij informeerden de koningin over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor hun bedrijven.

Bij Hotel V Nesplein sprak Máxima met de vice-president operaties van hotelketen Accor Nederland, de managing director van McDonald’s Nederland, de managing partner van Hotel V en de CEO van HMSHost International, een organisatie die voorziet in horecaconcepten op stations, vliegvelden en winkelcentra. Onder leiding van de voorzitter en algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spraken zij over de impact van de coronacrisis op deze horecaketens en de gevolgen voor de werknemers en gasten. Ook werd ingegaan op maatregelen voor zowel de korte als lange termijn om de omzet zo goed mogelijk op gang te houden.

Pub

Het gesprek met horecaondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vond plaats in een gesloten pub aan het Rokin. Koningin Máxima sprak daar over de problemen waarmee cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van individuele eigenaren geconfronteerd worden. In hun geval is vaak sprake van het volledig wegvallen van de inkomsten terwijl alle vaste lasten doorlopen. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat na het opheffen van de coronamaatregelen juist de kleinere gelegenheden hun vaste clientèle snel terugkrijgen, terwijl de hotelketens meer afhankelijk zijn van de vraag van buitenlandse toeristen, evenementen en pakketreizen.

Eerder op de woensdagochtend bezocht Máxima al een transportbedrijf in Nieuw-Vennep. De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--