Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt scheepsbedrijf in Scheveningen

19 november 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag een bezoek gebracht aan een scheepsreparatie- en constructiebedrijf in Scheveningen. In het kader van de Dag van de Ondernemer ging de koningin langs bij het bedrijf Boeg B.V. en Boeg Nautic.

Het bezoek begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Máxima, die lid is van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, werd vergezeld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland.

Lees verder onder de foto's.

Ze sprak met medewerkers over twee specifieke projecten van Boeg. Máxima informeerde zich over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. Ook bezocht ze de haringlogger, die uit 1949 komt en gerestaureerd wordt als museumschip, in de Scheveningse haven. Het restauratiewerk, dat door de coronacrisis tijdelijk is stilgelegd, wordt verricht door vrijwilligers en functioneert als leerwerkbedrijf voor mbo-leerlingen.

De Dag van de Ondernemer, die in meerdere Europese landen gevierd wordt op de derde vrijdag van november, is een initiatief van MKB-Nederland om ondernemerschap te vieren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--