Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima brengt paar dagen in Rome door

29 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is sinds donderdagmiddag in de Italiaanse hoofdstad Rome voor de G20-top. Ze is er in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het Global Partnership for Financial Inclusion van de G20.

Zaterdag is Máxima samen met premier Mario Draghi van Italië gastvrouw van een evenement dat op de G20 plaatsvindt. Tijdens dit zogenaamde side-event spreekt Máxima in aanwezigheid van regeringsleiders over het herstel en de groei van het midden- en kleinbedrijf na de coronacrisis. Ook bespreekt ze hoe het mkb weerbaarder gemaakt kan worden en gaat ze in het bijzonder in op de positie van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden.

Sinds 2009 zet koningin Máxima zich namens de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van de GPFI en zet zij zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.

Tijdens haar verblijf in Rome zal Máxima ook een aantal andere bijeenkomsten bijwonen. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--