Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima geniet van muziek in Keukenhof

12 mei 2021 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een viering van het muziekonderwijs op basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland bijgewoond. In de Keukenhof in Lisse presenteerden de regio's nieuwe initiatieven en muziekakkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen.

De koningin ging dinsdag eerder op de dag al naar Soest en Roermond voor presentaties in andere provincies. De tournee door het land is onderdeel van de speciale campagne van de stichting Meer Muziek in de Klas ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Máxima volgende week maandag. Tijdens de campagne wordt aandacht gevraagd voor meer muziekonderwijs op basisscholen. De koningin is erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas.

Zanger en muziekambassadeur Wouter Hamel verwelkomde Máxima in de Keukenhof met het nummer What A Wonderful World. Ook waren er optredens van Zeeuwse kinderen en het Thomas Moore koor van PABO-studenten.

Tijdens het bezoek ondertekenden de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta het muziekakkoord voor meer muzikale samenwerking. Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, vertelde hoe muziekonderwijs al verankerd is in onder meer Dordrecht, Rotterdam en Hoeksche Waard.

20 jaar

Máxima is na twintig jaar teruggekeerd in de Keukenhof. Op 9 mei 2001 had ze daar haar eerste publieke optreden aan de zijde van haar verloofde prins Willem-Alexander. Dit keer waren de tulpen, die vanwege het koude voorjaar nog altijd bloeiden, bijzaak, maar Máxima genoot er niet minder om.

Het bezoek was het slotstuk van haar tweedaagse toernee door Nederland in het kader van de campagne '50 dagen muziek' waarbij in de aanloop naar de vijftigste verjaardag van Máxima aanstaande maandag nog eens nut en noodzaak van muziekonderwijs voor alle basisscholieren onder de aandacht werd gebracht. In Lisse presenteerden de provincies Zuid-Holland en Zeeland zich, alsmede Curaçao als eerste uit het Caribische deel van het koninkrijk.

De Willem-Alexander tulp

Maar tussen de muzikale optredens en prestaties door, had Máxima duidelijk ook belangstelling voor de bloemenpracht waarmee ze twintig jaar geleden meteen aan het begin van haar tijd in Nederland kennismaakte. Destijds was het vanwege de opdringerige toeristen en media dringen geblazen tussen de tulpenbedden, nu had Máxima in de gesloten Keukenhof het rijk vrijwel alleen.

Ze wist Keukenhof-directeur Bart Siemerink te verrassen door zelfs de Menton-tulp te benoemen. "Ik heb niet vaak mensen op bezoek die namen van tulpen kennen, zeker niet deze tulp", aldus Siemerink. "Ze vertelde ook dat ze de zalmkleurige het mooiste vond." De baas van Keukenhof maakte meteen van de gelegenheid gebruik om de koningin uit te nodigen nog eens op visite te komen, ook al zal hij dan zelf zijn kennis van namen van de verschillende soorten moeten opfrissen.

"De Willem-Alexander tulp staat er nog. Ik heb het opgezocht", vertelde hij Máxima. Dat een deel van de presentaties in het Willem-Alexander paviljoen plaatsvonden, was ook geen toeval gaf Siemerink ruiterlijk toe.

Word Vriend van Blauw Bloed

Heb je dit artikel met plezier gelezen en wil je dit blijven doen? 
Word dan nu Vriend van Blauw Bloed en steun ons.
Je ontvangt als vriend allerlei leuke vriendenvoordelen.

Lees meer!

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--