Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima hoort over onderzoek naar coronavirus

20 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is woensdagmiddag langsgegaan op de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het werkbezoek stond volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus.

Het LUMC doet onderzoek naar zowel vaccins als antivirale geneesmiddelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo testen onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie in het laboratorium of potentiële vaccins beschermende immuniteit tegen het virus opwekken.

De koningin sprak in het ziekenhuis met medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie. Van virologen en analisten kreeg ze uitleg over hun werkzaamheden in het lab bij het ontwikkelen en testen van vaccins en antivirale middelen. Daarnaast kreeg Máxima in een demonstratie met behulp van een elektronenmicroscoop te zien welke schade het virus in geïnfecteerde cellen aanricht.

Lees verder onder de foto's.

Afsluitend nam de koningin ook nog deel aan een rondetafelgesprek met experts van verschillende Nederlandse universiteiten en andere betrokken organisaties. Onderwerp van gesprek was de huidige stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen de kennisinstellingen benadrukt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--