Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima op Blue Monday in gesprek met psychische gezondheidsorganisatie MIND

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Ook aan koningin Máxima gaat Blue Monday, de somberste dag van het jaar, niet voorbij. Daarom gaat ze maandagmiddag in gesprek met hulpverleners en twee jonge ervaringsdeskundigen van psychische gezondheidsorganisatie MIND over somberheid en depressiviteit.

JdH-20210118_MIND_138_Foto_Jelmer_de_Haas_HIGHRES_sRGB.jpg

De organisatie geeft informatie over mentale problemen, doet daar onderzoek naar en helpt mensen door middel van de hulplijn MIND Korrelatie. Tijdens het gesprek tussen de organisatie en Máxima wordt speciale aandacht geschonken aan de invloed van het coronavirus op de mentale gezondheid van jongeren en jongvolwassenen.

De koningin spreekt met verschillende betrokkenen, onder wie hulpverleners en een wetenschapper, over de impact van de coronacrisis op de mentale gezondheid. Zo wordt ingegaan op de verschillen tussen de eerste en de tweede golf en op de vraag hoe mensen die last hebben van somberheid of een depressie geholpen kunnen worden.

MIND organiseert ieder jaar de MIND Blue Monday Run. Daarmee wordt geld ingezameld en aandacht gevraagd voor mentale problematiek. Enkele deelnemers daarvan praten met Máxima over het belang van bewegen in de buitenlucht voor je mentale gezondheid.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--