Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima spreekt Syrische vluchtelingen over opleiding

21 juni 2021 · Leestijd 2 min

Het was zondag Wereldvluchtelingendag. De Nederlandse non-profitorganisatie SPARK vierde deze dag dat het tienduizend studiebeurzen aan jonge Syrische vluchtelingen heeft toegekend, waarmee zij in instabiele staten aan het werk kunnen. Ter ere daarvan is er een video opgenomen met koningin Máxima, waarin zij gesprekken voert met een aantal Syrische jongeren.

Máxima spreekt in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. De koningin heeft het met twee studenten over hun opleiding en de ambities die zij hebben. Een van de twee studenten, de 19-jarige Kubar Msho, ontving laatst in de Koerdische regio in Irak als tienduizendste vluchteling een beurs.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast Máxima sprak ook sjeika Moza bint Nasser uit Qatar met een paar studenten. Zij is de vrouw van de oude emir van Qatar, oprichter van de stichting Education Above All die met SPARK samenwerkt en eveneens actief is voor de VN. Moza ging met drie Syrische studenten in Libanon, Jordanië en Turkije in gesprek en benadrukte daarin het belang van de tienduizendste beurs die werd uitgekeerd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--